Slider

Kenulapátok

- Kenu - Z   újdonság 
- Kenu lapos
- Kenu nyilas

Kiegészítők

- Állítható nyél
- tok

Üdvözöljük weboldalunkon!

Image

A Kajner lapátok története az 1990-es évek elején kezdődött, amikor forradalmi változás történt a síkvizi kajak versenysportágban a wing lapátok megjelenésével, melyek teljes mértékben kiszorították a klasszikus formát.

Kezdetben a lapátokat saját részre majd klubtársaimnak kezdtem el gyártani. 1979-óta kajakozom aktívan, az itt felhalmozott rutint és tapasztalatot a fejlesztésekben, tesztekben eredményesen hasznosíthattam.

Folyamatosan keressük a legmodernebb technológiákat és anyagokat, melyeket, ha lehet, használunk a Kajner lapátok gyártásában. Ennek eredményeképpen alkalmazzuk a Prepreg technológiát a nyélgyártásnál és a 2007-es fejlesztésű carbon nano csöveket tartalmazó speciális epoxi gyantát a tollak készítésénél.

Természetesen fontos számunkra, hogy könnyű, és tartós lapátokat gyártsunk, ezért a Kajner lapátok carbon tartalma 100%-os.

Kajner lapátokkal világversenyeken már a kilencvenes évek közepén érmeket szereztek, s azóta is számos nagy nemzetközi versenyeken szerepelnek eredményesen 200 métertől egészen a maratonig.

Kajner György

június 17, 2018

Legújabb kajaklapát a "Kajner SIKLÓ"

in Hírek

by Super User

Legújabb fejlesztésű kajaklapát családunk, többéves fejlesztőmunka eredménye, melynek kiindulópontja Babella László híres alumínium lapátja volt. A lapát sajátossága a Kajner 4-hez képest a csavart és minden irányban íveltebb formában rejlik. Előbbinek a vízfogásnál és a szabadításnál látjuk előnyét, gyorsan és határozottan megakad, nem emelünk ki vele vizet. Az íveltebb forma a lapát hatékonyságát növeli. Áramlástani mérések alapján, a Kajner 4-es lapáthoz képest felület-arányosan 15%-kal hatékonyabb. Mivel a lapát a vízben semlegesen viselkedik, a húzás első felében akár közvetlen a hajó mellett lehet tartani, ezáltal az evezés is hatékonyabbá válik. A Sikló lapátcsaládot 7 féle méretben gyártjuk.
november 17, 2017

Kenulapát

in Hírek

by Super User

Új kenulapát is készül, ami szakítani fog a klasszikus formával.
január 05, 2017

Hamarosan elkészül az új sárkánylapát!

in Hírek

by Super User

Készül az új sárkánylapát. Sokkal soványabb lesz a toll és az éle az alján 2mm széles lesz.