Kajner 2

A négyes típusból kialakított forma lágyabb vonalakkal az összes jó tulajdonságával rendelkezik, újdonsága, hogy a tollat a nyélbe rögzítjük. Csepp formájának köszönhetően könnyű a vízfogása, nagyon jól "megakad" a húzás elején a lapát, szabadításnál nem emel ki vizet. Dinamikus és gyors evezést tesz lehetővé, mindenki számára ajánlott. Három féle méretben készül.

MéretHosszúság (mm)Szélesség (mm)Felület (cm2)Súly (g)Kinek ajánljuk
M485158725650Junior női versenyző
L490163745680Női profi/Junior férfi
XL510170805765Férfi profi versenyző

Bilincses állítható nyelünk

 
+Image

Állítókás rendszerünkön is változtattunk. Titka az egyszerűségében rejlik, amit egy excenteres rozsdamentes szerkezettel rögzítünk. Az egész bilincs szerkezet együtt készül a hozzátartozó nyéllel carbon prepregből. Nem alkalmazunk más anyagot, a lehető legegyszerűbb módon készül, így a meghibásodás ehetőségét szinte kizártuk, ezen kívül előnye, hogy szerszám nélkül, bárhol lehet a szorítóerőt kézzel állítani. A nyél és a bilincs felületek készítésénél alkalmazott speciális, a célnak legjobban megfelelő anyagok használatával a két felület finoman tapad egymáshoz, így kisebb szorítóerővel lehet ugyanakkora tapadást elérni más típusokhoz képest. Bármelyik típusú lapátunk rendelhető állítható nyéllel.

Nagyon fontos a nyél karbantartása:
Édesvízi használat esetén hetente egyszer, sós vízben minden használat után szétszedett állapotban szappanos vízzel tisztítsa meg az egymásba csúszó részeket! Illetve télen, és ha 2-3 hétnél hosszabb ideig nem használja a lapátot, akkor szétszedve kell tárolni.