Kajner 1

Formája és aránya teljesen új, hosszabb és keskenyebb, így szakít az eddig megszokott használatos arányokkal, ami rövidebb és szélesebb. Ebből adódóan az előnye, hogy mélyebb és nyugodtabb vízréteget is elér, ezáltal folyamatos terhelés alatt tartja a használóját a húzás minden szakaszában. Könnyű vízfogás és szinte vízmentes szabadítást tesz lehetővé. Ideális versenyzőknek és amatőröknek. Négyféle méretben készül

MéretHosszúság (mm)Szélesség (mm)Felület (cm2)Súly (g)Kinek ajánljuk
Xs5651407377409-11 éves lányok, fiúk
S570143767750Junior női versenyző
M575153800770Férfi profi versenyző
L580160837790Férfi profi versenyző

Bilincses állítható nyelünk

 
+Image

Állítókás rendszerünkön is változtattunk. Titka az egyszerűségében rejlik, amit egy excenteres rozsdamentes szerkezettel rögzítünk. Az egész bilincs szerkezet együtt készül a hozzátartozó nyéllel carbon prepregből. Nem alkalmazunk más anyagot, a lehető legegyszerűbb módon készül, így a meghibásodás ehetőségét szinte kizártuk, ezen kívül előnye, hogy szerszám nélkül, bárhol lehet a szorítóerőt kézzel állítani. A nyél és a bilincs felületek készítésénél alkalmazott speciális, a célnak legjobban megfelelő anyagok használatával a két felület finoman tapad egymáshoz, így kisebb szorítóerővel lehet ugyanakkora tapadást elérni más típusokhoz képest. Bármelyik típusú lapátunk rendelhető állítható nyéllel.

Nagyon fontos a nyél karbantartása:
Édesvízi használat esetén hetente egyszer, sós vízben minden használat után szétszedett állapotban szappanos vízzel tisztítsa meg az egymásba csúszó részeket! Illetve télen, és ha 2-3 hétnél hosszabb ideig nem használja a lapátot, akkor szétszedve kell tárolni.