Kenu - Z

Egyedülállóan új kenulapátunk, többéves fejlesztésünk eredménye. Különlegessége az egyedi kialakításában rejlik. A tollsík hátrahelyezésével, a kenulapát mozgása stabilabbá vált a vízben a hagyományos formához képest.

MéretHosszúság (mm)Szélesség (mm)Felület (cm2)Súly (g)Kinek ajánljuk
19 - 2048 - 5019 - 2011-15 éveslányok fiúk
20 - 2249 - 5020 - 22junior/felnőtt női, férfi

A képen jól látható, hogy a toll síkja szinte a nyél hátsó síkjával esik egybe, mintegy Z betűt képezve, ezáltal vízfogása rendkívül stabillá válik. Innen az elnevezése. A lapát hamar megakad a vízben és stabil húzást biztosít.

Bilincses állítható nyelünk

 
+Image

Állítókás rendszerünkön is változtattunk. Titka az egyszerűségében rejlik, amit egy excenteres rozsdamentes szerkezettel rögzítünk. Az egész bilincs szerkezet együtt készül a hozzátartozó nyéllel carbon prepregből. Nem alkalmazunk más anyagot, a lehető legegyszerűbb módon készül, így a meghibásodás ehetőségét szinte kizártuk, ezen kívül előnye, hogy szerszám nélkül, bárhol lehet a szorítóerőt kézzel állítani. A nyél és a bilincs felületek készítésénél alkalmazott speciális, a célnak legjobban megfelelő anyagok használatával a két felület finoman tapad egymáshoz, így kisebb szorítóerővel lehet ugyanakkora tapadást elérni más típusokhoz képest. Bármelyik típusú lapátunk rendelhető állítható nyéllel.

Nagyon fontos a nyél karbantartása:
Édesvízi használat esetén hetente egyszer, sós vízben minden használat után szétszedett állapotban szappanos vízzel tisztítsa meg az egymásba csúszó részeket! Illetve télen, és ha 2-3 hétnél hosszabb ideig nem használja a lapátot, akkor szétszedve kell tárolni.