Technológiai fejlesztést eredményező beruházás a KAJNER-SPORT Kft. részére

 

A KAJNER-SPORT  Kft. projektje során eszközbeszerzést megvalósít meg. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program, a GINOP Plusz-1.2.2-22 pályázati konstrukció keretében valósul meg. Az európai uniós támogatás segítségével a cég 10 millió Forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a 14,29 millió Forint értékű beruházásuk megvalósításához. A fejlesztés eredményeként napi szinten 3 ember, fejenként 1 órai munkáját váltja ki a robotkar. A napi kapacitás 12,5%-al emelkedni fog.

A KAJNER-SPORT  Kft. főtevékenysége 2008-óta a sportszergyártás. Megalakulása óta kompozit kajak kenu és sup lapátokat gyárt belföldre és exportra. Jelen projektük célja, hogy a munkakörülmények javításával könnyebben tudja a cég az alkalmazottait megtartani, vagy újakat felvenni.

A GINOP Plusz-1.2.2-22 konstrukció keretében 1 db gép beszerzésére pályáztak egy Flyer_Robot_GP12_E_09.2019 típusú robotkart kívánnak beszerezni, a robotkar sokkal hatékonyabban, gyorsabban, pontosabban, és magasabb minőséggel képes elvégezni ezt a feladatot, és egyben jóval kevesebb selejtet is termel.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg. Az európai uniós támogatás segítségével a cég 10 millió Forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a 14,29 millió Forint értékű beruházásuk megvalósításához. A fejlesztés eredményeként beruházástól a napi kapacitás 12,5%- os emelkedését, az árbevételben legalább 10%-os növekedést várnak a KAJNER-SPORT Kft-nél. A fejlesztés, a cég 2015 Szigetmonostor, 640/2. számú telephelyén valósul meg.

A pályázat lezárult 2023.08.22. -én.